MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'ın vesayetçi tutumuna yönelik sert açıklamalarda bulundu. Bahçeli, TÜSİAD'ın ülkeye karşı görev ve sorumluluklarından uzaklaşarak sancılarını nüksettiğini ifade etti. Siyasetçilerin ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasiye ve milli iradeye saygı göstermeleri gerektiğini vurgulayan Bahçeli, TÜSİAD'ın bu konuda gereken hassasiyeti göstermediğini belirtti.
MHP lideri, TÜSİAD'ın ekonomik ve sosyal alanlarda adeta bir siyasi aktör gibi davrandığını ve devletin kararlarını etkilemeye çalıştığını savundu. Bahçeli, derneğin ulusal çıkarları ve milli dayanışmayı göz ardı ederek küresel güçlerin çıkarlarına hizmet ettiğini iddia etti. Bahçeli, TÜSİAD'ın vesayetçi ve otoriter tavrının Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne zarar verdiğini belirtti.
Devlet Bahçeli'nin bu açıklamaları, Türk iş dünyasında ve siyaset arenasında büyük yankı uyandırdı. TÜSİAD yöneticileri ise Bahçeli'nin eleştirilerine karşı sessiz kalmayarak derneğin demokratik değerlere ve şeffaflığa bağlılığını vurguladı. TÜSİAD, Türkiye'nin ekonomik kalkınması ve demokratikleşme sürecine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.