Dışişleri Bakanı Hikmet Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile gerçekleştirdiği görüşmede, Gazze ve Suriye konularını ele aldı. Toplantının detayları hakkında açıklama yapılmazken, bölgedeki gelişmelerin ele alındığı ve ortak stratejilerin üzerinde durulduğu belirtildi.
İki ülke arasındaki ilişkilerin ve bölgedeki durumun değerlendirildiği toplantıda, terörle mücadele, insani yardımların koordinasyonu ve bölgesel istikrar konuları da ele alındı. Fidan ve Rubio'nun Gazze'deki son gelişmeler ve Suriye'deki krizin çözümü konusunda ortak bir zemin bulmaya çalıştığı ifade edildi.
Türkiye'nin bölgedeki önemli bir aktör olduğunu vurgulayan Fidan, ülkenin barış ve istikrar için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Bu tür görüşmelerin bölgedeki tansiyonun düşürülmesine ve çözüm odaklı stratejilerin geliştirilmesine katkı sağladığı belirtiliyor.
Gazze ve Suriye'deki insani krizlerin çözümü için uluslararası işbirliğinin önemine vurgu yapan Fidan, Türkiye'nin bu yönde atacağı adımlar konusunda da görüş birliğine vardı. Toplantının ardından her iki bakanın da ortak bir basın açıklaması yapması bekleniyor.